Dreptul de ședere care permite și exercitarea dreptului de muncă ( Niederlassungserlaubnis )

Dacă dețineți un drept de ședere care permite exercitarea dreptului de muncă ( Niederlassungserlaubnis ) nu mai aveți nevoie de aprobarea Agenției Federale a Muncii ( Bundesagentur für Arbeit und Soziales) pentru obtinerea dreptului de muncă, ci acesta va fi acordat automat odată cu emiterea dreptului de ședere în Germania. Cu acest drept veți putea ocupa orice loc de muncă de pe piața de muncă din Germania, ( excepții sunt în domeniul sănătații, de ex. medicii; în cazul funcționarilor publici ) bineînțeles în funcție de calificările pe care le aveți. Dreptul de ședere care permite exercitarea dreptului de muncă( Niederlassungserlaubnis ) nu poate fi emis pe loc. Excepții fac însă cei care au studii universitare sau postuniversitare.

Condițiile ce trebuie îndeplinite pentru emiterea unui drept de ședere care permite exercitarea dreptului de muncă ( Niederlassungserlaubnis ) sunt următoarele:

solicitantul

  • are un drept de ședere în Germania de cel putin 5 ani;
  • s-a aflat sau se află într-un raport de muncă de cel putin 5 ani;
  • se poate întreține financiar;
  • deține o locuintă al carei spațiu este suficient pentru sine și familia sa;
  • are cunoștințe de limba germană;
  • are cunoștințe de drept german și de sistemul social-cultural în Germania.

În ceea ce îl/o privește pe soț/soție este de ajuns dacă aceste condiții sunt îndeplinite de partener. Copiii au dreptul la eliberarea unui drept de ședere care permite exercitarea dreptului de muncă ( Niederlassungserlaubnis ), dacă odată cu împlinirea vârstei de 16 ani, locuia de cel puțin cinci ani în Germania.

Dacă dețineți un drept de ședere ( Aufenthaltserlaubnis ) sau un drept de ședere care permite exercitarea dreptului de muncă (Niederlassungserlaubnis), nu puteți să părăsiți teritoriul Germaniei mai mult de 6 luni sau nu puteți rămâne fără un spațiu locativ ( locuință ).  Aceasta ar putea atrage după sine pierderea dreptului de ședere. Există, bineînțeles, și excepții care nu fac să înceteze dreptul de ședere. Fac excepție: persoanele care efectuează stagiul militar sau au alte obligații în acest sens, precum și pensionarii. Autoritatea locală pentru străini ( Ausländerbehörde ) poate să admită în funcție de caz și alte excepții, dacă acestea sunt foarte bine motivate.

Dreptul de ședere se poate elibera și în vederea studiului sau pentru înscrierea la o facultate sau la orice altă formă de învățământ ( Aufenthalt zum Zweck des Studiums ). Durata unui drept de ședere pentru un solicitant care are intenția să se înscrie într-o instituție de  învățământ este de maximum 9 luni, iar pentru un solicitant care deja a fost admis la o instituție de învățământ durata dreptului de ședere este de 2 ani, după care va fi prelungit până la terminarea studiilor. Studenții dețin și un drept limitat de muncă de  90 de zile sau de 180 de zile cu jumătate de normă pe an, este posibilă și o activitate profesională secundară în cadrul facultății. După absolvirea facultății, dreptul de ședere se poate prelungi cu un an pentru a oferi cetățeanului român posibilitatea de a-și găsi un loc de muncă. Pentru a obține drept de ședere în vederea ocupării unui loc de muncă, trebuie ca locul de muncă pe care intenționați să-l ocupați să fie în concordanță cu studiile absolvite, de asemenea, trebuie prevăzut și faptul că locul de muncă poate fi ocupat și de un cetățean european și nu numai de către cetățenii germani sau alți cetateni de origine străină dar care au întâietate.

Informații în ceea ce privește un eventual studiu în Germania găsiți pe: www.daad.de ,pe portalul www.campus-germany.de, www.enic-naric.net .

Dreptul de ședere în vederea învățării unei meserii ( Ausbildung ) sau în vederea unei specializări ( Weiterbildung ) poate fi acordat numai cu consimțământul Agenției Federale a Muncii ( Bundesagentur für Arbeit und Soziales), dacă nu este prevăzut contrariul de alte legi ori acorduri bilaterale interstatale.