Deschidere curent - Încheierea unui contract de furnizare a energiei electrice

Primul pas înainte de a face cererea de deschidere curent este acela de a cauta o firmă al carei tarif corespunde cerintelor dvs. După ce ați gasit un o firmă ale carei tarife sunt corespunzătoare cerințelor dvs. nu trebuie decât să faceti o cerere și să confirmați tariful dorit. Firma furnizoare a energiei electrice aleasă se va ocupa de toate formalitățile necesare adică, va și rezilia, dacă este cazul, contractul cu firma de curent avută anterior. Firmele ofertante de curent sunt obligate să accepte pe oricine doreste să se foloseasca de serviciile lor.

 

Încetarea unui contract de furnizare a energiei electrice - Termenul de reziliere și perioada minimă de contractare

Termenul de reziliere și o eventuală existență a unei clauze referitoare la perioada minimă de contractare sunt stipulate ori în contract, ori pot fi aflate întrebând firma furnizoare a energiei electrice. Termenul de reziliere a unui contract de furnizare a energiei electrice este cuprins între 4 saptamani și 3 luni. În cazul unei schimbări de domiciliu, există posibilitatea de a rezilia contractul de furnizare a energiei electrice înainte de expirarea perioadei minime de contractare, numai dacă firma furnizoare nu va putea oferi acelasi tarif și la noul domiciliu.

 

Rezilierea contractului de furnizare a energiei electrice înainte de termen

Dacă firma furnizoare de curent marește tariful înainte de expirarea perioadei minime de contractare, aveți posibilitatea de a rezilia contractul și de a căuta o altă firmă ale cărei oferte sunt mai avantajoase.

 

Forma rezilierii unui contract de furnizare a energiei electrice

Un contract de furnizare a energiei electrice se reziliază în scris. În cererea de reziliere a contractului trebuie precizat numărul contractului și trebuie de asemenea ținut cont de termenul de reziliere, în afara cazului unei măriri nejustificate a tarifului de livrare a energiei electrice când puteți rezilia contractul înainte de termenul prevăzut în contract. Totodată trebuie să cereți să vi se confirme primirea cererii de reziliere și a datei de la care încetează raportul contractual.