Contract de telefonie fixă și de internet

Piața telecomunicațiilor oferă o gamă largă de abonamente și tarife.

Consumatorul are posibilitatea de a încheia contracte care conțin tarife adecvate pentru el, confruntându - se în acelasi timp cu sute de oferte, speciale și mai puțin speciale, accesibile ca preț și mai puțin accesibile, separate ori la pachet cu alte tarife.

De pildă, o companie oferă tarife de internet cu o viteza de 32000 bites/ secundă la preț de 19,99 Euro pe lună, în timp ce concurența oferă 16000 bites/secundă la prețul de 34,99 Euro lunar.

La prima vedere alegerea pare ușoară, însă primul contract are o durată minimă de 24 de luni, o durată mai lungă de remediere în cazul unei defecțiuni a rețelei, etc…

Pentru cei care telefonează mult sau petrec mult timp pe internet se recomandă așa zisele tarife FLATRATE, care prevăd o taxă fixă lunară, indiferent de minutele de convorbire sau de minutele petrecute pe internet. De asemenea, recomandabile sunt tarifele lunar reziliabile, oferite de tot mai multe companii, chiar dacă acestea sunt ceva mai scumpe. Astfel consumatorul rămâne flexibil și poate beneficia de ofertele avantajoase ce pot apărea ulterior.