Kontakt

Thorsten Reisenauer
Postfach 1261
85370 Neufahrn

info@info-germania.com

Odată cu extinderea Uniunii Europene, de la 1 Ianuarie 2007, prin care s-au alăturat acesteia România şi Bulgaria, Germania a devenit pe lângă alte ţări europene o posibilă ţară de emigrare pentru cetăţenii din sud estul Europei. Un an mai târziu, mai exact începând cu septembrie 2008 atunci când criza financiară a luat amploare, afectând mai târziu şi alte ţări ale Europei precum: Italia, Spania şi Grecia, în care numărul de emigranţi români era foarte mare şi în continuă creştere, precum şi înrăutăţirea condiţiilor pe piaţa muncii din aceste ţări, au facut ca Germania să devină ţinta numărul unu a emigranţilor din sud-estul Europei şi în special a cetăţenilor români.

Crescând interesul românilor pentru Germania a crescut şi cererea de informaţii legate de această ţară.

Analizând oferta de pe piaţă şi am constatat că pentru cetăţenii români care nu vorbesc limba germană sau care au cunoştinţe minime de limba germană informaţiile existente fie sunt confuze, fie sunt mult prea generale, fie nu sunt traduse în limba română. De aceea, am încercat să creăm un portal de informaţii care să ofere cetăţenilor români un întâi ajutor în vederea unei integrări optime atât din punct de vedere legal cât şi din punct de vedere organizatoric.

Totodată, analizând şi evaluând problemele cu care se confruntă cetăţenii români, deja aflaţi în Germania sau cei care îşi doresc să emigreze, să lucreze sau să studieze aici, am observat că nu există suficiente informaţii. De aceea, vă punem la dispoziţie informaţii legate de viaţa de zi cu zi, dreptul de şedere şi dreptul de muncă, studii, recunoaşterea diplomelor, deschiderea unei firme, încheierea unei asigurari, etc.

Hotărârea de a emigra, într-o ţară străină, nu este una uşoară, dar cunoscând în detaliu toate problemele cu care aţi putea să vă confruntaţi aici şi mai ales soluţiile la aceste probleme şi dacă sunteţi pregătiţi să acceptaţi o altă mentalitate şi o altă perspectivă de a vedea lucrurile, dacă sunteţi dispuşi să vă găsiţi o altă identitate, să acceptaţi şi să vă adaptaţi la stilul de viaţă şi de gândire al nemţilor, ascensiunea dumneavoastră şi siguranţa materială sunt garantate.