Kontakt

Thorsten Reisenauer
Postfach 1261
85370 Neufahrn

info@info-germania.com

Asigurare de răspundere civilă ( private Haftpflichtversicherung )

Potrivit codului civil ( BGB ) orice persoană răspunde nelimitat de daunele cauzate altor persoane, firme sau instituţii.

Această asigurare oferă acoperire persoanelor care se fac responsabile de producerea unor evenimente nedorite, şi trebuie să răspundă prin plata unor daune morale, materiale şi de urmare.

Excluse sunt însă daunele cauzate cu premeditare şi cele în urma unei fapte penale, cum ar fi vătămarea corporală. Sumele de asigurare variază de la 1 milion la 10 milioane de euro, în  funcţie de tariful asigurării sau de preferinţa clientului.

80% din populatia Germaniei deţine o asemenea poliţă. Preţul mediu al unei asigurări de răspundere civilă este de 50€ pe an pentru persoane singure şi aproximativ 75€ pe an pentru familii.

Un exemplu concret în care asigurarea de răspundere civilă plăteşte daunele cauzate de asigurat:

Un pieton grăbit trece strada neatent şi nu observă că din stânga sa se apropie un camion cu remorcă încărcat cu buşteni, care circula regulamentar şi se îndreaptă spre o fabrică de mobilă.

Camionul încearcă să îl evite pe acesta şi remorca acestuia răstoarnă buştenii asupra unei maşini parcate pe marginea străzii.

În urma acestui incident, paguba maşinii avariate se ridică la 18.000 , iar paguba mărfii aflate în camion la o valoare de 11.000€ .

Şi fabrica de mobilă consemneaza daune în valoare de 25.000 de euro deoarece nu a mai primit materia primă în timp util ( daună de urmare ).

Concluzie:

Dauna totală de 59.000€ este suportată de asigurarea de răspundere civilă.

Aşadar, asigurarea este indispensabilă deoarece oricine poate cauza un accident din neglijenţă.