Kontakt

Thorsten Reisenauer
Postfach 1261
85370 Neufahrn

info@info-germania.com

Apostila de la Haaga

Dacă traducerea actului legalizat este necesară pentru alte autorităţi din afara Germaniei este nevoie şi de o supralegalizare a acestora cu Apostila de la Haga.

Autoritatea competentă cu apostilarea va putea fi indicată şi de către notarul la care aţi făcut legalizarea actului. De obicei, autoritatea competentă este tribunalul din raza domiciliului solicitantului, aşa numitele Landgerichte. Costurile legate de apostilare depind şi de natura actului.

Costurile cu privire la apostilarea unei procuri, a certificatelor de naştere, deces, căsătorie, a actelor de studiu sunt cuprinse între 10 şi 30 euro.

Apostilarea actelor poate fi facută de către traducător sau de către notar la autoritatea competentă contra cost sau poate fi facută şi de solicitant personal. A doua variantă este de preferat datorită faptului că se economisesc bani şi timp, apostilarea actului durând maximum o oră.

Preşedintele tribunalului trebuie să semneze acest act pentru ca apostila să fie valabilă. Din acest motiv este de preferat să sunaţi înainte de a merge la tribunalul competent pentru a vedea dacă este posibilă apostilarea în acea zi, adică dacă preşedintele tribunalului este prezent.